Alice i Eventyrland

Alice i Eventyrland

Alice i Eventyrland

Med udgangspunkt i eventyret: Alice i Eventyrland af Lewis Carroll har jeg arbejdet med nok et af livets største spørgsmål: “Hvem er jeg?”. I begyndelsen af bogen møder Alice en kanin, som har susende travlt “Ih, du glade verden! Jeg kommer for sent!” Alice bliver meget nysgerrige og følger med kaninen ned i et hul under hækken.

Da Alice kommer til sig selv, er hun midt i Eventyrets Verden, hvor hun søger at finde meningen med sit liv og sine tanker i en bestandig dialog med forskellige fantastiske figurer, som hun møder, og for Alice bliver det en rejse ind i hende selv.

Ved hjælp af klogskab og en søgen efter det irrationelle, får hun mulighed for at skabe sin egen virkelighed. Hun beslutter, at hun først vil op af hullet, når hun har fået svar på: “Hvem er jeg? Fortæl mig først det, og hvis jeg synes om at være den, I siger, jeg er, kommer jeg op.”

På mit billede står Alice på den lige vej mellem hullet under hækken og den virkelighed, som hun kommer fra. En virkelighed fuld af bøger og kundskaber, som hun har lært udenad. I mit billede møder hun to svævende blomster, som er et symbol på, at vi skal være åbne overfor det irrationelle og ikke være bange for, at falde i de huller, som vi møder på vores vej. Grib et forstørrelsesglas og gør det, som du ser ved første øjekast.

Måske vil dagen få en helt anden dagsorden end den, som stod i kalenderen.

Læs historien Alice i eventyrland på engelsk

Bookmark the permalink.