Billeder

Rygraden

Rygraden

Rygraden

Størrelse: 90×75
Materiale: Akryl

Arbejdet med billedet har taget udgangspunkt i samtaler med kiropraktor Ulla Junge, og opgaven har været at male en rygrad i form af en ny anatomisk planche til hendes konsultation.
Billedet Rygraden i Ulla Junges praksis
Billedet Rygraden i Ulla Junges praksis

For mig som kunstner har det været vigtigt at skabe et troværdigt billede, som viser det grundlæggende i kiropraktorens arbejde. Da smerter fra ryggen hænger nøje sammen med smerter ud via skulder og bækken til arme og ben. Desuden er der også en nøje sammenhæng mellem ryggen og hovedsmerter, smerter langs ribben og smerter ned i maven.

Anatomiske billede af ryggen
Anatomisk billede af ryggen

Ryggraden, på maleriet, er malet efter dette anatomiske billede, som jeg har brugt som skitse.

Endelig har det været Ullas ønske, at billedet indeholdte ”spor” af kiropraktorens konkrete arbejde. Jeg har derfor vægtet kiropraktorens omsorg for at lindre og behandle patientens smerter, og ladet hænderne i billedet være et symbol på dette.

Ulla Junges visitkort
Ulla Junges visitkort

Ulla Junges visitkort har været anvendt, i forbindelse med farvevalget, og farverne rød, grøn og blå er derfor grundfarverne i billedet.

Menneskekroppen kan til tider være meget skrøbelig men også stærk, og den røde tråd i mit billede er et udtryk for dette. Men fysisk så vel som psykisk balance i kroppen er vigtig, også når vi skal finde det rette fundament at stå på.

Bookmark the permalink.